Οι μύθοι γύρω απο το γάλα και η οστεοπόρωση.

Το γάλα είναι η βάση  των καρδιακών παθήσεων.

  • Το γάλα είναι ο λόγος που μια στις 6 αμερικανίδες  θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού.
  • 25 εκατομμύρια αμερικανίδες μετά την ηλικία των 40 έχουν εντοπιστεί με αναπηρική αρθρίτιδα και οστεοπόρωση. Αυτές έχουν πιει παραπάνω από 1 κιλό γάλα ανά ημέρα για ολόκληρη τη ζωή τους.
  • Το ασβέστιο στο γάλα δεν απορροφάται επαρκώς και η κατανάλωση γάλακτος είναι η αιτία της οστεοπόρωσης.
  •  Το γάλα της αγελάδας είναι ειδική τροφή για τα μοσχαράκια. Δεν είναι κατάλληλο να πίνεται από ανθρώπους όπως επίσης και το γάλα άλλων θηλαστικών.
  • Το γάλα είναι αρμόδιο για τις αλλεργίες, κολικούς, την κολίτιδα, πόνο στο αυτί, τα κρυολογήματα και τη συμφόρηση στα μικρά παιδιά.
  • Η έρευνα δείχνει ότι μια βοοειδής πρωτεϊ’νη στο γάλα καταστρέφει τα κυττάρα βήτα του πάγκρεατος που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας το διαβήτη.

Γάλα: ένα θανάσιμο δηλητήριο
Αποτέλεσμα εικόνας για not milk

Κάθε γουλιά  γάλα περιέχει :

αυξητική ορμόνη , λιπαρά,  χοληστερόλη, αλλεργιογόνες πρωτεΐνες, εντομοκτόνα, αίμα,

πύον, αντιβιοτικά, βακτηρίδια, ιούς και άλλα.

Μύθος 1:  Το γάλα βοηθά να χτιστούν γερά κόκκαλα

Οι γονείς περνούν αυτόν τον μύθο στα παιδιά τους, και οι παραπληροφορημένοι διατροφολόγοι τον ενισχύουν.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποδυναμώνουν τα κόκκαλα και επιταχύνουν την οστεοπόρωση. Η κατανάλωση γάλακτος προκαλεί αυτό που διαφημίζεται ότι δήθεν αποτρέπει.

Η οστεοπόρωση προκύπτει από την απώλεια ασβεστίου, και όχι από ανεπαρκή εισαγωγή ασβεστίου.

Και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε πρωτεϊνη, προωθούν την απώλεια ασβεστίου.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με τα υψηλά ποσοστά οστεοπόρωσης.

Εάν θέλετε γερά κόκκαλα, μην πίνετε γάλα.

Μύθος  2:  Το γάλα είναι το κορυφαίο ποτό υγείας

Τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και ολόκληρα σιτηρά έχει τεκμηριωθεί ότι χαμηλώνεις τον κίνδυνο καρδιακών, την υψηλή πίεση αίματος και το καρκίνο.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σαφώς αιτία της οστεοπόρωσης, των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας, του καρκίνου, των αλλεργιών και του διαβήτη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν έχουν καμμιά σχέση με “υγεία”. Η σχέση τους με τις καρδιακές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο William B. Grant, ph. D., συνοψίζει τις αυξανόμενες αποδείξεις ότι και το γάλα χωρίς λιπαρά είναι επίσης σημαντικός φορέας για τις καρδιακές παθήσεις. Το γάλα χωρίς λιπαρά είναι πολύ χαμηλό στις βιταμίνες β. Ο μεταβολισμός όλης αυτής της πρωτεϊ’νης του γάλακτος ελλείψει των βιταμινών β συμβάλλει στη συγκέντρωση Ομοκυστεινης (homocysteine), ένας δείκτης για τις καρδιακές παθήσεις.

Μύθος  3:  Το γάλα είναι απαραίτητο για τα παιδιά που μεγαλώνουν

Τρεις  λόγοι που το γάλα και τα παιδιά δεν πάνε μαζί.

Κατ’ αρχάς, το γάλα είναι η κύρια αιτία της ανεπάρκειας σίδηρου αναιμίας στα νήπια, και η αμερικανική ακαδημία παιδιατρικής αποθαρρύνει τώρα το δόσιμο γάλακτος στα παιδιά πριν από τα πρώτα γενέθλιά τους.

Δεύτερον, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση γάλακτος στην παιδική ηλικία συμβάλλει στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου-1. Ορισμένες πρωτεϊ’νες στο γάλα μοιάζουν με τα κύτταρα βήτα του πάγκρεατος που εκκρίνουν την ινσουλίνη. Σε μερικές περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει αντισώματα ενάντια στην πρωτεϊ’νη γάλακτος που εσφαλμένα επιτίθενται και καταστρέφουν τα κύτταρα βήτα.

Τρίτον, οι αλλεργίες γάλακτος είναι πολύ κοινές στα παιδιά και προκαλούν τα προβλήματα ιγμορείων, διάρροια, δυσκοιλιότητα και κούραση. Είναι μια κύρια αιτία των χρόνιων μολύνσεων αυτιών που μολύνουν μέχρι 40% όλων των παιδιών κάτω από την ηλικία των 6. Οι αλλεργίες γάλακτος συνδέονται επίσης με τα προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά και με την ενοχλητική άνοδο του άσθματος παιδικής ηλικίας.

(Οι αλλεργίες γάλακτος είναι εξίσου κοινές στους ενηλίκους με παρόμοια συμπτώματα.)

 

ΜΥΘΟΣ  4:  Το γάλα είναι καθαρό και θρεπτικό

Σαν να μην  ήταν ήδη αρκετά κακό από μόνο του το γάλα, ο χημικός γίγαντας, η Monsanto, και ηFDA το έκαναν πολύ χειρότερο. Το 1994 η FDA ενέκρινε τη χρήση του recombinant bovinesomatotropin (rbST), μια γενετικά κατασκευασμένη ορμόνη από την Monsanto που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος στις αγελάδες από 10-25%.Το γάλα από τις αγελάδες που αντιμετωπίζεται με rbST περιέχει ανεβασμένα  επίπεδα  insulin-like growth factor-I (IGF-I), ένας από τους ισχυρότερους τους ισχυρότερους αύξητικούς παράγοντες που προσδιορίστηκαν ποτε.

Ο (IGF-I), εμφανίζεται φυσικά και στις αγελάδες και στους ανθρώπους και είναι ίδιος μεταξύ αυτών των δύο ειδών. Ενώ ο (IGF-I) δεν προκαλεί καρκίνο, υποκινεί σίγουρα την αύξησή του. Οι πρόσφατες μελέτες έχουν βρεί μια 7απλή αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες και μια 4απλή αύξηση στον προστατικό καρκίνο στους άνδρες με τα πιό υψηλά επίπεδα. Η  rbST αυξάνει επίσης τις μολύνσεις των μαστών της αγελάδας. Επομένως, στις αγελάδες που θεραπεύονται με rbST δίνονται περισσότερα αντιβιοτικά, και τα υψηλότερα ίχνη αυτών των φαρμάκων, καθώς επίσης και πυον και βακτηρίδια από τους μολυσμένους μαστούς, βρίσκονται στο γάλα τους.

Ο μύθος ότι η οστεοπόρωση προκαλείται από την ανεπάρκεια ασβεστίου δημιουργήθηκε για να πουλήσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμπληρώματα ασβεστίου.

Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σ’αυτόν.

Οι Αμερικανίδες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ασβεστίου στον κόσμο, και παρ’όλα αυτά έχουν ένα από τα πιό υψηλά επίπεδα οστεοπόρωσης στον κόσμο.

Η καζεΐνη, πρωτεΐνη του γάλακτος, μια συνήθης αιτία των τροφικών αλλεργιών. Η καζεΐνη χρειάζεται το ένζυμο ρεννίνη για να διασπαστεί, αλλά η ρεννίνη δεν υπάρχει στους ανθρώπους μετά την ηλικία των τεσσάρων. Το αγελαδινό γάλα περιέχει 300 φορές περισσότερη καζεΐνη από το ανθρώπινο μητρικό γάλα. Η καζεΐνη, που είναι πολύ κολλώδης, είναι ένα βασικό συστατικό σε πολύ γνωστή μη τοξική κόλλα. Η καζεΐνη καλύπτει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, δυσαπορρόφηση και / ή δυσκοιλιότητα. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τοξική συγκέντρωση στο αίμα σε συνδυασμό με πληθώρα άλλων προβλημάτων υγείας που προέρχονται από το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου. Η καζεΐνη σχηματίζει πολλή βλέννα, εξαιτίας της βακτηριακής της διάσπασης (σήψη), της αλλεργικής μας ανταπόκρισης και της κολλοειδούς φύσης της.

Η παστερίωση καταστρέφει όλα τα ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της φωσφατάσης, που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου, των μετάλλων και των βιταμινών. Κατά την παστερίωση, το γάλα θερμαίνεται τουλάχιστον στους 115 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας το οργανικό ασβέστιο αδιάλυτο και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να χωνευτεί. Οι θερμοκρασίες από 190 ως 230 βαθμούς Κελσίου απαιτούνται για να σκοτωθούν οι τυφοειδείς βάκιλλοι, η coli, η φυματίωση και ο κυματοειδής πυρετός, αλλά οι θερμοκρασίες παστερίωσης φτάνουν μόνο τους 145 με 170 βαθμούς. Η παστερίωση σκοτώνει μερικά ευεργετικά βακτήρια που διατηρούν τα βλαβερά βακτήρια σε έλεγχο. Μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά την παστερίωση, η ποσότητα των βλαβερών βακτηρίων διπλασιάζεται.

Το αγελαδινό γάλα έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το ανθρώπινο, γιατί ένα μοσχαράκι διπλασιάζει το βάρος του πολύ γρήγορα. Μωρά μοσχαράκια που ήπιαν παστεριωμένο γάλα πέθαναν μέσα σε 30 ημέρες.

Το ομογενοποιημένο αγελαδινό γάλα προλαμβάνει τη δημιουργία κρέμας στην επιφάνειά του. Αν ωμό γάλα καταποθεί, το ένζυμο ξανθινοξειδάση χωνεύεται στο στομάχι. Αν το γάλα έχει ομογενοποιηθεί, σφαιρίδια λίπους από την κρέμα εγκλωβίζουν το ένζυμο, έτσι περνά άπεπτο στο αίμα, προσκολλάται στα αρτηριακά τοιχώματα και γίνεται τραχύ. Το σώμα αποκαθιστά αυτές τις εκδορές με χοληστερίνη. Το ένζυμο ξανθινοξειδάση είναι μια σημαντική αιτία για καρδιακά νοσήματα στις ΗΠΑ.