Διαλογισμός

Εκείνοι που ασκούν διαλογισμό ή γιόγκα επωφελούνται από μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην υγεία του πνευμονογαστρικού νεύρου. Αυτή η κατάσταση πιθανώς συνδέεται με την αύξηση των θετικών συναισθημάτων που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Μασάζ

Είναι δυνατό να κινητοποιήσετε με το χέρι το νεύρο, απλά κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένες περιοχές, ειδικά στα πόδια. Πιέζοντας ελαφρώς το πέλμα του ποδιού βοηθάει στην τόνωση της δραστηριότητας των νεύρων. Ακόμη και ένα ήπιο μασάζ στις πλευρές του λαιμού (ακριβώς εκεί που ψηλαφούμε τους καρδιακούς παλμούς ) μειώνει την “ταλαιπωρία” ενός ερεθισμένου πνευμονογαστρικού νεύρου

Τραγούδι

Όχι οτι όλοι θα το πιστέψουν, αλλά το τραγούδι – εκτός από την αύξηση των επιπέδων της οκυτοκίνης – ενισχύει τους οπίσθιους μύες του λαιμού και εγγυάται τη σωστή διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου.
Όλες οι δραστηριότητες που αφορουν τις φωνητικες χορδες καταφέρνουν να εγγυώνται καλή υγεία με διάφορους τρόπους. Ακόμη και με μία μόνο συλλαβή (όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του διαλογισμού) δημιουργούνται εσωτερικοί κραδασμοί που βελτιώνουν τον τόνο του πνευμονογαστρικου.

Κρύο

Έχει αποδειχθεί ότι όταν το σώμα προσπαθεί να διαχειριστεί το κρύο, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα μειώνει τη δραστηριότητά του, ενώ αυξάνει το επίπεδο του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται μέσω του πνευμονογαστρικού.
Πίνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό ή ρίχνοντας λίγο στο πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ενοχλητικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα του πνευμονογαστρικού. Η λήψη κρύων ντούς ή η κολύμβηση σε μη θερμαινόμενες πισίνες είναι μια άλλη έγκυρη εναλλακτική λύση.

Προβιοτικά

Η παρουσία ωφέλιμων βακτηριδίων μέσα στην πεπτική οδό είναι μια καλή βάση για την τόνωση της σωστής λειτουργίας του πνευμονογαστρικού νεύρου. Μια καλή διατροφή, η οποία μπορεί να προσφέρει τη σωστή ποσότητα προβιοτικών που χρειάζονται, περιλαμβάνει το γιαούρτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτές οι μικρές θεραπείες δεν διαταράσσουν υπερβολικά την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικές στην ανακούφιση από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα λόγω της δυσλειτουργίας του πνευμονογαστρικού νεύρου και, επιπλέον, αποτρέπουν τυχόν μελλοντικές ασθένειες.