16.8 C
Athens
Αρχική Προφίλ

Προφίλ

Είμαι ο Αναστάσιος Λάμπρου, γεννήθηκα στην Αθήνα και  τελείωσα  το  1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρρένων  Ηλιούπολης.

Αμέσως μετά πήγα στην Ιταλία, όπου στην αρχή, σπούδασα στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό τμήμα του πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza” με βαθμό πτυχίου «άριστα» 9,4 (104/110).

Επέστρεψα Ελλάδα και μετά τη  στρατιωτική μου θητεία, γυρίζω στη Ρώμη και γράφομαι  στην  Ιατρική σχολή τού πανεπιστημίου “La Sapienza”, ακολουθώντας την κατεύθυνση της Φυσικοθεραπείας, τελειώνοντας με πτυχίο «άριστα» 9,3 (103/110).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, κάνω την πρακτική μου, 5000 ωρών περίπου, στο κρατικό νοσοκομείο San Giacomo και στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης San Raffaele, όπου έρχομαι  αντιμέτωπος με πολλά ορθοπεδικά, νευρολογικά, καρδιολογικά, παιδιατρικά  περιστατικά. Παίρνω επίσης μέρος σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς επίσης και μεταπτυχιακά σχολεία εκμάθησης τεχνικών αποκατάστασης με κινησιοθεραπεία και χειροθεραπεία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1999, γράφομαι στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, του οποίου είμαι τακτικό μέλος από το 2000 και εργάζομαι σαν  ελεύθερος επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής με νόμιμη φορολογική έδρα στην Ηλιούπολη, σε κατ’ οίκον θεραπείες, κέντρα αποκατάστασης και όπου αλλού χρειάζονται τη βοήθεια μου. Κατά την εδώ παραμονή μου, συνεχίζω να ενημερώνομαι με συνέδρια, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης .

Workshops  και  μεταπτυχιακά  εκπαιδευτικά σεμινάρια:

 • Νοέμβριος 2018: Certified  therapist  in ERGON  IASTM TECHNIQUE (Τεχνικές  Κινητοποίησης Μαλακών Μορίων με Ειδικό Εξοπλισμό) , INTERNATIONAL  DIPLOMA
 • Μάρτιος 2016: Certified Therapist  in Medical Taping Concept  course.

Από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Δεκέμβριο τού 2013, παρακολούθησα  εκπαιδευτικά σεμινάρια  Ορθοπεδικής Χειροθεραπείας για το δίπλωμα του Hellenic  Orthopedic  Manipulative Therapy Diploma:

 • Certificate of attendance in “Introductory course in Manipulative Physiotherapy”
 • Certificate of attendance in “Lower extremity-basic course”
 • Certificate of attendance in “Lower spine-Theory, Examination & Treatment”
 • Certificate of attendance in “Sacroiliac Joint -Lower Spine-Theory, Examination & Treatment”
 • Certificate of attendance in “Cervical and Thoracic spine-basic course”
 • Certificate of attendance in “Advanced Upper & Lower Quadrant course”
 • Certificate of attendance in “Clinical Reasoning-Patient examination Course”
 • Certificate of attendance  in “Clinical Diagnostic Imaging of the Neuro-Musculo-Skeletal  System”
 • Δεκέμβριος 1999: διήμερο workshop  στην αποκατάσταση της έξω επικονδυλίτιδας ( tennis elbow), στη διάρκεια του second European congress of Sports Medicine and Science in Tennis, Concordia Hospital, 3-4/12, Roma
 • Δεκέμβριος 1998: διήμερο workshop για τεχνικές αποκατάστασης  στην  Χρόνια Αναπνευστική  Πνευμονοπάθεια (aspetti  tecnici-metodologici, diagnostici e riabilitativi sull’ insufficienza  respiratoria  cronica, casa di cura S.Raffaele, 9-10/12, Roma).
 • Σεπτέμβριος  1998:  Eξάμηνη εκπαίδευση σε Τεχνικές  Ιδιοδεκτικής Νευρομυικής Διευκόλυνσης KABAT (PNF) Tecnica della riabilitazione neuromuscolare, Roma, prof. Antonio Pili
 • Ιούλιος 1997: Roma, Eξάμηνη εκπαίδευση σε Τεχνικές κινησιοθεραπείας και  ορθοστατικής  σύμφωνα με την μέθοδο Mezieres, Cinesiologia e metodo di riabilitazione posturale Mezieres-Souschard.
 • Μάιος 1997: διήμερο workshop σε τεχνικές αποκατάστασης για τις αθλητικές παθολογίες στον ώμο (spalla dolorosa nell’ atleta, casa di cura S.Raffaele, 30-31/9 , Roma).

Μετά από χρόνια πολύωρης και κοπιαστικής δουλειάς και ταυτόχρονα παράφορου έρωτα για την επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, παρ’όλες τις καθημερινές αντιξοότητες (φόρτος εργασίας, ανησυχίες για τούς ασθενείς μου, προσωπική ζωή και άλλα πολλά) αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή την ιστοσελίδα ξεκινώντας από την θέληση μου να μοιραστώ με τον απλό άνθρωπο όπως και με τον εξειδικευμένο λειτουργό υγείας την γνώση για τα καθημερινά θέματα υγείας. Ο σκοπός είναι να αφυπνιστεί ό καθένας μας και να συνειδητοποιήσει το σώμα του και τις εκπληκτικές λειτουργιές του, τί συμβαίνει όταν πάσχουμε από κάτι, πόσο σοβαρό είναι ποιό τρόπο μπορούμε να το επαναφέρουμε στην προηγούμενη φυσιολογική κατάσταση και πώς μπορούμε βέβαια να προλαμβάνουμε όλα τα προβλήματα υγείας κυρίως όμως τα μυοσκελετικά, με τα οποία κατά κύριο λόγο θα ασχολείται το FISIOTERAPIA.GR

Σήμερα όλοι μας δεχόμαστε πληροφορίες για την υγεία μας από όλα τα μέσα μη γνωρίζοντας τις περισσότερες φορές αν αυτό πού διαβάζουμε είναι έγκυρο ή όχι. Δυστυχώς δεν υπάρχει ό έλεγχος αυτών των πληροφοριών και εδώ βρίσκεται ή ευθύνη των ειδικών της υγείας πού πρέπει να είναι προσεκτικοί σ’αυτό πού «προσφέρουν» στον κόσμο. Επειδή όμως αυτό είναι τις περισσότερες φορές ουτοπικό και ο ειδικός μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα, πρέπει ο ενδιαφερόμενος ή ο ασθενής να επιλέγει, να κρίνει, να αμφισβητεί και να διασταυρώνει και από άλλες πηγές και από δικές του εμπειρίες και από φιλικών του προσώπων την εγκυρότητα της γνώσης πού τού παρέχεται.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες, θα σάς πω ότι τα άρθρα, οι τεχνικές, οι συμβουλές, και γενικότερα οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα δεν έχουν καμία οικονομική εξάρτηση-σύνδεση με κύκλους πού θέλουν να προωθήσουν ιδέες, γνώσεις η και προϊόντα. Οτιδήποτε αναφέρεται στο fisioterapia.gr είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή που θέλω να γνωστοποιώ σε αυτόν που ενδιαφέρεται, για το δικό του καλό και το δικό του συμφέρον και σύμφωνα με την γνώμη μου και την προσωπική μου εμπειρία. Ότι δεν είναι αρεστό σε μένα και στερείται της πραγματογνωμοσύνης μου θα αναφέρεται σαν τέτοιο, όπως και θα αναφέρεται και ή πηγή που πάρθηκε. Τυχόντα site-links πού θα αναφέρονται στη σελίδα θα είναι μόνο για βοήθεια των ενδιαφερόμενων να βρίσκουν γρήγορα προϊόντα που θα τους βοηθούν στο πρόβλημα τους.